Anadolu Üniversitesi Dijital Ders Platformu

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesinin 40. kuruluş yılı vesilesiyle Açıköğretim Sisteminin 40 yıllık birikimini tüm Türkiye ile paylaşma kararı almıştır. Böylece Dijital Ders Platformu (DDP) ücretsiz ve herkes tarafından erişilebilir biçimde kamuya açılmıştır.

Özellikle üniversite öğrencileri ve öğretim elemanlarının bu kaynakları ders ve araştırmalarında yaygın biçimde kullanacağı düşünülmektedir.

Öğretim elemanları ve öğrenciler zamandan ve mekândan bağımsız olarak her yerde ve her zaman bu kaynaklara erişebilir, bunları indirebilir ve kaynak göstermek suretiyle kullanabilirler.

Bugün itibarıyla aşağıdaki link üzerinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin 1.046 ders kitabı,12.289 ders sunusu, 2.987 video, 7.823 ünite özeti ve 6.614 sesli özeti en güncel haliyle tamamen ücretsiz erişilebilir durumdadır: