ÇOMÜ Tarih Topluluğu Troya’da!

TROYA – Müze Ziyareti ve Ören Yeri İncelemesi

22 Mayıs 2022 tarihinde ÇOMÜ Tarih Topluluğu Troya’da!

ÇOMÜ Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Reyhan KÖRPE ile birlikte, Homeros’un M.Ö. 8. Yüzyıla ait İlyada ve Odysseia destanına konu olan ticaret, zenginlik ve savaş kenti olarak ilgi çeken Troya şehrinin tarihi kalıntı ve koleksiyonlarına ev sahipliği yapan ödüllü Troya Müzesine ziyaret gerçekleştirerek Troas Bölgesi Arkeolojisi, Troya’nın Tunç Çağı, İlyada Destanı ve Troya Savaşı, Antik Dönemde Troas ve İlion, Doğu Roma ve Osmanlı Dönemi, Arkeoloji Tarihçesi, Troya’nın İzleri konularını yerinde öğreneceğiz. Ayrıca müzenin yakınında bulunan Troya Ören Yerini inceleme fırsatı yakalayacağız.

Başvuru: ÇOMÜ Tarih Topluluğu Duyuru Grubunda paylaşılacaktır.

Tarih: 22.05.2022 – 08.30

ÖNEMLİ NOT: Etkinliğimize katılan arkadaşların yanında MüzeKart bulundurması zorunludur. MüzeKart sahibi olmayan arkadaşlarımız ise Troya Müzesi önündeki gişeden kartlarını çıkartabilirler.

Bilgi almak için; iletisim@comutarih.org