Tarih Konferansları I (Küresel Mikro Tarih Yaklaşımı: Gümrük Emini Hasan Ağa ve Kardeşi Anton Çelebi)

Tarih Konferansları – I
“Küresel Mikro Tarih Yaklaşımı: Gümrük Emini Hasan Ağa ve Kardeşi Anton Çelebi”

ÇOMÜ Tarih Topluluğu, “Küresel Mikro Tarih Yaklaşımı: Gümrük Emini Hasan Ağa ve Kardeşi Anton Çelebi” başlığıyla düzenleyecek olduğu ilk konferansta Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KURU’yu misafir edecek.

Çınar Vakası’nda asılan gümrük emini Hasan Ağa ve kaçtığı Livorno’ya yönetici olan Anton Çelebi’nin Londra’dan İsfahan’a uzanan tüccarlığına da eğilen araştırma Osmanlı, İtalya, Fransa, Hollanda ve İngiltere arşivlerinde nitelikli çalışmaların sonucunda ortaya çıkmıştır. Konferansta 17. yüzyıl ortasının Osmanlı ve Akdeniz’in önemli siyasi ve iktisadi figürleri #HasanVeAnton kardeşler odağında küresel mikro tarih yaklaşımını ele alacak. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KURU’nun değerli anlatımıyla “Küresel Mikro Tarih Yaklaşımı: Gümrük Emini Hasan Ağa ve Kardeşi Anton Çelebi” konferansı 15 Kasım 2022 tarihinde Troia Kültür Merkezi'nde bulunan A Amfisi’nde gerçekleşecektir.

Konferansa Lisansüstü Tarih öğrencileri başta olmak üzere tüm Tarih öğrencilerinin katılımını bekliyoruz.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak isteyen öğrencilerimiz aşağıda bulunan mail adresine ulaşabilirler.

iletisim@comutarih.org / https://comutarih.org/