Bölümümüz 2024-2025 Akademik Yılı Oryantasyon Programı Düzenledi.

Bölümümüzün 2024-2025 Akademik Yılı Oryantasyon Programı 4 Ekim 2024 Cuma günü, saat 14.00'da Troia Kültür Merkezi, A - Amfisi'nde gerçekleştirildi. Birinci ve ikinci sınıf tarih bölümü öğrencilerinin katıldığı programda, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşkın KOYUNCU öğrencilere bölümün tarihi, vizyonu, misyonu ile akademik kadrosu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ardından Arş. Gör. Dr. M. Bedreddin ŞİMŞEK, öğrencilerin sıklıkla kullanacağı Tarih Bölümü web sitesini tanıtımını yaptıktan ve bölümün ders planına göre her yarıyılda alınması gereken zorunlu-seçmeli ders adedi ile tamamlanması gereken toplam kredi-AKTS sayılarını izah ettikten sonra öğrencilerin tabi oldukları "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nde bulunan maddeleri açıklayarak bu yönetmeliğin öğrenciler için önemini vurguladı.

Bundan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü'nce hazırlanan tanıtım videosu öğrencilere izlettirilerek, söz konusu koordinatörlüğün faaliyetleri ve bu koordinatörlük bünyesinde görev almak isteyen öğrencilerimize başvuru yöntemleri aktarıldı. Son olarak Doç. Dr. Hayrettin İhsan ERKOÇ, akademik danışmanlığını yürüttüğü "ÇOMÜ Tarih Araştırmaları Kulübü" ve bu öğrenci topluluğunun faaliyetleri hakkında öğrencileri bilgilendirerek, oryantasyon programının soru-cevap kısmına geçilip, öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.