Cumhuriyetin 100. Yılında Lozan Antlaşması Sempozyumu Yapıldı

Cumhuriyetin 100. Yılında Lozan Antlaşması Sempozyumu Troia Kültür Merkezi’nde, 2 ve 3 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. Bölümümüz ile Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Türk Ocakları Çanakkale Şubesi, Türk Ocakları İstanbul Şubesi ve Türk Ocakları Balıkesir Şubesi'nin işbirlikleriyle ve Türk Tarih Kurumu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası'nın katkılarıyla düzenlenen sempozyum öğrenciler tarafından ilgi ile karşılandı.

Sempozyumun açılış konuşmasını İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşkın Koyuncu yaparken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Düzenleme kurulu adına Türk Ocakları Çanakkale Şubesi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Diker ve Çanakkale Bölgesel Rehberler Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu’nun protokol konuşmalarından sonra sempozyumun bildiri kısmına geçildi. İlk gün (2 Kasım) araştırmacılar tarafından bir oturum öğleden önce olmak üzere toplam 4 oturumda 12 bildiri sunuldu. Mazeretlerinden dolayı Çanakkale’ye gelemeyen Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan ve Prof. Dr. Kemal Arı ise bildirilerini Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak dinleyicilerle paylaştılar. İkinci gün (3 Kasım) ise öğleden önce 2 oturumda 7 bildiri sunularak Prof. Dr. Cezmi Eraslan’ın kapanış ve değerlendirme konuşmalarından sonra sempozyum tamamlandı. Öğleden sonra ise Gelibolu Yarımadası Şehitlik Gezisi düzenlendi.