Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi - Tarih Bölümü

Hüseyin Akif Terzioğlu Anma Etkinliği Gerçekleştirildi.

“Hüseyin Akif Terzioğlu Anma Etkinliği” üniversitemiz ev sahipliğinde 2 Ekim 2024 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Saat 10:00'da Troia Kültür Merkezi'nde başlayan etkinlik programı daha sonra saat 13:30’da kabri başında sona erdi. Troia Kültür Merkezi’ndeki programın açılış ve takdim konuşmalarını sırasıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem ERKEK ve Çanakkale Valisi Ömer TORAMAN yaptılar.

Açılış ve takdim konuşmalarının ardından Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aşkın KOYUNCU moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Tarih Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mithat ATABAY, Terzioğlu ailesini temsilen Oya TERZİOĞLU ve Araştırmacı-yazar Şahabettin KALFA konuşmacı olarak yer aldılar. Konuşmacılar, Hüseyin Akif TERZİOĞLU’nun yaşam öyküsü hakkında bilgiler aktarırken kurmuş olduğu vakıf ve Çanakkale’de üniversite kurulması için atmış olduğu adımlar ile Çanakkale kentinin gelişimine katkı sunduğu sosyal, kültürel faaliyetleri hakkında dinleyicileri bilgilendirdiler. Panel sonrasında konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Program, Troia Kültür Merkezi’nde saat 11:30’da sona erdikten sonra saat 12:00 civarında Hüseyin Akif TERZİOĞLU’nun Çanakkale İl Merkezine bağlı Sarıcaeli Köyü’nde bulunan aile mezarlığına hareket edildi. Burada kabri başında Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutularak anma töreni sona erdi. Törenin sonunda mezarlıkta bulunan katılımcılara ve Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde öğrencilere pilav ikramında bulunuldu.