Osmanlı Tarihçiliğinin Önde Gelen İsimlerinden Suraiya Faroqhi Bölümümüzün Davetiyle Üniversitemizde Konferans Verdi

Tarih Bölümü ile Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin iş birliğiyle hazırlanan ve Osmanlı tarihçiliğinin ünlü simalarından Suraiya FAROQHI'nin konuşmacı olarak katıldığı "Osmanlı Tebaasının Yarısı: Kendini ve Çocuklarını Korumaya Çalışan Kadınlar" adlı konferans gerçekleştirildi. 17 Kasım 2023 Cuma günü, Troia Kültür Merkezi Sevim Buluç Oditoryumu'nda yapılan konferansın açılış konuşmasını İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarih Bölüm Başkanı ve Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aşkın KOYUNCU yaptı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL’ın protokol konuşmasından sonra Prof. Dr. Suraiya FAROQHI’nin konuşmasına geçildi. Konferansa İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur ÖZBEK, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ekin KOZAL ve Doç. Dr. Zahide ACAR ile üniversitemizin öğretim üyeleri de katılım sağladı. Konferans sonunda Prof. Dr. Suraiya FAROQHI'ye fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Onur ÖZBEK tarafından Çanakkale’nin sembol simgelerinden olan seramik bir matara hediye edilirken, Tarih Bölüm Başkanı ve Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aşkın KOYUNCU tarafından ise teşekkür belgesi takdim edildi.

Konferansa, Tarih Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Sosyoloji, Sanat Tarihi ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Faroqhi, gerek konferans öncesi gerekse sonrasında katılımcıların kitap imzalama ricalarını geri çevirmezken kendisiyle tanışıp konuşma fırsatı yakalayan öğrenciler, kitaplarını imzalattıktan sonra Faroqhi ile fotoğraf çektirdi.