Tarih Bölümü 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Programı Düzenledi

Bölümümüzün 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Programı 5 Ekim 2023 Perşembe günü, saat 14.00'da Troia Kültür Merkezi - Prof. Dr. Sevim Buluç Oditoryumu'da gerçekleştirildi. Birinci ve ikinci sınıf tarih bölümü öğrencilerinin katıldığı programda, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşkın KOYUNCU öğrencilere bölümün tarihi, vizyonu, misyonu ile akademik kadrosu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ardından Arş. Gör. M. Bedreddin ŞİMŞEK, öğrencilerin sıklıkla kullanacağı Tarih Bölümü web sitesini tanıtımını yaptıktan ve bölümün ders planına göre her yarıyılda alınması gereken zorunlu-seçmeli ders adedi ile tamamlanması gereken toplam kredi-AKTS sayılarını izah ettikten sonra öğrencilerin tabi oldukları "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nde bulunan maddeleri açıklayarak bu yönetmeliğin öğrenciler için önemini vurguladı. Daha sonra Doç. Dr. Hayrettin İhsan ERKOÇ, akademik danışmanlığını yürüttüğü "ÇOMÜ Tarih Topluluğu" ve bu öğrenci topluluğunun faaliyetleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Bundan sonra oryantasyon programının soru-cevap kısmına geçilip, öğrencilerin soruları cevaplanarak program sona erdi.