Mezunlarımızın Mesleki Profili

Bölümümüz lisans programından mezun olan ve pedagojik formasyonu olan öğrencilerimiz Millî Eğitim Bakanlığı ve Özel okullarda tarih öğretmeni olarak istihdam edilebileceği gibi, gerekli akademik ve dil alt yapısına sahip olanlar Türkiye’de ve yurt dışında lisansüstü eğitim ve kariyer yapma imkanına sahiptir ve üniversitelerde Araştırma Görevlisi, Uzman ve Öğretim Görevlisi olarak görev yapabilmektedirler. Mezunlarımız arasında çok sayıda akademisyen yetişmiş olup ülkemizdeki çeşitli üniversitelerde akademik kariyerlerine devam etmektedirler. Halihazırda doçent ve profesör unvanına sahip çok sayıda mezunumuz mevcuttur. Ayrıca Devlet Arşivlerinde ve İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarına bağlı çeşitli devlet kurumlarında çalışmaktadırlar.

Tarih Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz içinde yurt içi ve yurt dışında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayıp halihazırda ülkemizin önde gelen üniversitelerinde Profesör, Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapan çok sayıda bilim insanı bulunmaktadır.