Öğrencilerimizin Kazanacağı Yetkinlikler

Öğrencilerimiz, tarih ile ilgili konularda alanında uzman akademisyenlerimizden aldıkları farklı alanlardaki uluslararası standartlarda eğitimle çeşitli araştırmalar yapar, üniversitemizin ilişkide olduğu Avrupa Üniversiteleri ile ortak çalışma imkânı arar ve çağdaş bilgilerle donatılmış birer tarihçi olarak yetişirler. Araştırma gezileri, arazi incelemesinin yanı sıra öğretim üyelerince de öğrencilerimizin araştırmalara katılımlarını sağlamak için gerekenler yapılmaktadır. Bu anlamda öğrencilerimiz derslerde hazırladıkları ödevlerin dışında gerek ulusal gerekse uluslararası incelemelerde ve araştırma projelerinde yer alarak tarih biliminde tecrübe kazanmaktadırlar. Tarih bölümünden mezun olup lisans derecesini kazananlar tarihçi unvanıyla akademik alanda, kamu ve özel sektörde çalışma imkânına sahiptirler.